VLS-Paardenpraktijk-Over-ons-banner1

OVER ONS

Over Paardenpraktijk VLS

Paardenpraktijk VLS is een praktijk in de provincie Gelderland die zich richt op de voortplanting en tandheelkunde van het paard. Deze praktijk is begin 2014 opgericht door dierenarts Maaike Lautenschutz-Soethout. Voortplantingspraktijk Lautenschutz-Soethout (VLS) is bij de oprichting een nauw samenwerkingsverband aangegaan met de Specialistische Voortplantingspraktijk (SVP) van dierenarts Myrthe Wessel (Specialist Gynaecologie). SVP en VLS bieden u sindsdien samen een uitgebreid dienstenpakket aan op het gebied van de voortplanting. De werkzaamheden variëren van merriebegeleiding tot embryotransplantatie (ET).

Naast de voortplanting richt Paardenpraktijk VLS zich ook op de tandheelkundige zorg van het paard. Door ons te focussen op deze twee onderwerpen willen we ons onderscheiden. Een goede kwaliteit en optimale service zijn voor ons belangrijk. VLS voortplanting en VLS tandheelkunde verenigen zich in Paardenpraktijk VLS. Naast het werk in de praktijk organiseren we ook cursussen en workshops voor paardeneigenaren en andere geïnteresseerden. Op een open en enthousiaste manier wordt kennis en ervaring gedeeld met een theoretisch en vaak praktisch gedeelte.

Biografie

Dierenarts Maaike Lautenschutz-Soethout is opgegroeid op manegebedrijf ‘Manege Soethout’ in Noord-Brabant. Nadat zij in 2006 als dierenarts afstudeerde aan de faculteit Diergeneeskunde in Gent (België) is ze begonnen als paardendierenarts op Dierenartsenpraktijk Bodegraven. Het werk als dierenarts op de afdeling paard in deze groepspraktijk was zeer uiteenlopend. Het varieerde van visites voor de buitenpraktijk, tandheelkundige zorg, anesthesie tijdens operaties tot de merriebegeleiding en embryotransplantaties. De laatste jaren heeft zij zich met name verder verdiept in de voortplanting. Een bijzondere ervaring op dit gebied was de werkstage op het gespecialiseerde embryostation ‘Doña Pilar’ in Argentinië. De kennis en ervaring die zij daar heeft opgedaan zijn erg waardevol gebleken. Na 7,5 jaar met veel plezier gewerkt te hebben in Bodegraven deed de kans zich voor om haar eigen paardenpraktijk op te starten. De voortplantingspraktijk, VLS Voortplanting, werkt samen met de Specialistische Voortplantingspraktijk (SVP) van dierenarts Myrthe Wessel (Specialist Gynaecologie).

Naast de voortplanting richt Maaike Lautenschutz zich ook op de tandheelkunde van het paard. Dit is een ander vakgebied binnen de paardengeneeskunde waar ze jarenlange ervaring in heeft. VLS voortplanting en VLS tandheelkunde komen nu samen in Paardenpraktijk VLS.

Missie en visie

Missie
Paardenpraktijk VLS is gespecialiseerd in de voortplanting en tandheelkunde van het paard. We leveren kwaliteit op basis van onze inzet, kennis en ervaring. Daarnaast hebben we servicegerichtheid en een open communicatie met onze klanten hoog in het vaandel staan.
De ervaring als allround dierenarts zorgt ervoor dat naast de focus op de twee grote pijlers, voortplanting en tandheelkunde, het totaalbeeld van het paard niet wordt vergeten.

Visie
Paardenpraktijk VLS onderscheidt zich op het gebied van de voortplanting en tandheelkundige zorg van uw paard. Door met veel plezier deze diensten te verzorgen en open te staan voor vernieuwingen, wil Paardenpraktijk VLS zich blijven ontwikkelen. Daarnaast vinden we een goede vertrouwensband met onze klanten belangrijk.

Partners

Voor de merriebegeleiding en- embryotransplantaties werkt Paardenpraktijk VLS nauw samen met de Specialistische Voortplantingspraktijk van Myrthe Wessel. U kunt ons beiden aantreffen tijdens de begeleiding van uw merrie.

Tijdens het voortplantingsseizoen zijn wij bijna dagelijks te vinden bij hengstenhouderij ‘Stal Aris van Manen’. Voor informatie zie ook www.arisvanmanen.nl.

Maaike Lautenschutz is als dierenarts aangesloten bij de volgende beroepsgroepen:

  • KNMvD; Koninklijke Maatschappij voor Dierenartsen
  • GGP; Groep Geneeskunde Paard, een onderdeel van de KNMvD.
  • NVVGP: Nederlandse Vereniging Voor Gebitsverzorging van het Paard

Onze diensten

Paardenpraktijk VLS richt zich op de voortplanting en tandheelkunde van uw paard.
Daarnaast organiseren we cursussen en workshops voor paardeneigenaren.

VOORTPLANTING

Read More
TANDHEELKUNDE

Read More
CURSUSSEN

Read More
Wilt u meer informatie? Bel gerust 06-13822542 of mail uw vraag